Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet Mielony bez panierki z suszonymi grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
chleb czerstwy 1/4
jajko 1
cebula biała 2
grzyby suszone 6 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1/2
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet Mielony bez panierki z suszonymi grzybami

1.Czerstwy chleb moczymy.
2.Mięso wkładamy do miski,wbijamy jajko,grzyby suszone kroimy drobniutko,dodajemy do mięsa.
3.Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do mięsa mielonego.
4.Namoczony chleb wyciskamy i dodajemy do miski z mięsem.
5.resztę składników (sól,pieprz,czosnek,magii w płynie)łączymy z mięsem,dokładnie mieszamy,i formujemy kotlety.
6.Na gorący olej kładziemy kotlety i pieczemy z obydwóch stron.


SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 27.12.2013 01:06
aż zgłodniałam ;)
treonina 29.01.2013 19:32
świetne!
eliza135 27.01.2013 17:23
pycha
Mira85 27.01.2013 15:48
super
ONY_za_kare 27.01.2013 15:40
pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak