Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet jesienny

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka pojed. 4 szt
podgrzybki 20 dag
natka pietruszki
jajko 1 szt
mąka
olej do smażenia
masło extra 1 łyżka
cebula 1 szt
feta 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet jesienny

Piersi umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i naciąć w nich kieszeń. Pietruszkę pokroić bardzo drobno.Rozetrzeć z serem.Piersi popieprzyć (nie solić, bo ser jest słony). W międzyczasie umyć podgrzybki, osuszyć i usmażyć na maśle (15 min) z pokrojoną w kosteczkę cebulą. Do kieszeni w piersi włożyć po 1 łyżce grzybów, posmarować serem z pietruszką, spiąć wykałaczką.W talerzu rozbić jajko z mąką, tak aby powstało ciasto naleśnikowe. Maczać kotleta w cieście i kłaść na rozgrzaną oliwę.Smażyć na średnim ogniu po 5 minut z każdej strony. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 10:59
Fajna wersja kotleta.
aisoglam 09.12.2012 00:00
Bardzo apetyczne danie.
Henryka2 01.11.2012 10:42
Dziękuje wszystkim za miłe słowa. Pozdrawiam.
Aga20 01.11.2012 09:44
cudo!
Kasia35 01.11.2012 08:16
ale mam smaka na taki kotlet :)
miroslawa 01.11.2012 05:51
ale bym zjadła
Miki 01.11.2012 00:51
super
Adamorek 31.10.2012 23:53
ekstra
barbara11561 31.10.2012 23:30
bardzo smakowicie wygląda:)
medi 31.10.2012 23:16
fajny przepis
DOROTA/PATI197799 31.10.2012 23:03
BARDZO APETYCZNIE WYGLĄDA
Sylwia56
Sylwia56 31.10.2012 22:28
piękny
emeslive 31.10.2012 22:24
Fajne, smakowite danie. Przepis warty polecenia!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak