Kotlet jajeczne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    7 sztuk
  • bułka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

  • mleko

    do anmoczenia bułki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę moczymy w mleku, wyciskamy. 6 jajek gotujemy na twardo i razem z cebulą przepuszczamy przez maszynkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do masy dodajemy surowe jajko oraz przyprawy. Powstałą masę dokładnie wyrabiamy, formujemy niewielkie kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 14.06.2013 06:39
ciekawe !!!!
aleksa123 09.06.2011 14:59
Pyszne są

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat