Kotlet de volaille

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    90 dkg
  • mąka pszenna

    5 dkg
  • jaja

    3 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    20 dkg
  • smalec

    30 dkg
  • masło

    40 dkg
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z masła uformować wałeczki, układać na filety, zwijać w rulony, solić, panierować w mące, jajku i bułce tartej, smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewka1978 30.04.2012 16:05
moje klimaty
malaczarna23 14.07.2011 10:03
pycha
Juleczka20 16.04.2011 08:32
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat