Kotleciki ze szczypiorkiem czosnkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    0,5 kg
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • szczypiorek czosnkowy

    3-4 łyżki
  • bułka czerstwa

    0,5 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • płatki kukurydziane

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotleciki ze szczypiorkiem czosnkowym foto
Cebulę posiekać i podsmażyć na łyżce oleju, ostudzić.
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć.
Szczypiorek czosnkowy umyć i drobno posiekać.
Do miski włożyć mielone mięso, dodać cebulę, szczypiorek, jajko i odciśniętą z wody bułkę.
Krok 2 - Kotleciki ze szczypiorkiem czosnkowym foto
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Gdy mięso jest zbyt rzadkie w miarę potrzeby dodać bułkę tartą.
Krok 3 - Kotleciki ze szczypiorkiem czosnkowym foto
Z przygotowanego mięsa formować kotleciki i obtaczać w pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Krok 4 - Kotleciki ze szczypiorkiem czosnkowym foto
Przygotowane kotleciki włożyć na patelnię z rozgrzanym olejem i rumienić z obu stron na złoty kolor.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat