Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z Tuńczyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula do smaku
zielone papryczki chili do smaku
ziemniaki do smaku
olej do smaku
limonka do smaku
jajko do samku
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z Tuńczyka

Ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę . Bierzemy dwie puszki tuńczyka , dzielimy na drobne kawałki. na małym ogniu rozgrzewamy 2 łyżki oleju. wrzucamy pokrojoną cebulę , drobno posiekane chili, i smażymy do momentu gdy cebula zrobi się miękka i będzie przyrumieniona. Dodać tuńczyka ,smażyć jeszcze razem do 5 minut.Następnie dodać ziemniaki, przyprawić solą i pieprzem , dokładnie wymieszać całą masę. Zdjąć z ognia, dodać sok z limonki,jeszcze raz wymieszać. na głębokim talerzu roztrzepać jajko , a na płaski bułkę tartą przygotować sobie. Z masy rybnoziemniaczanej formujemy niewielkie kotleciki ( kształt wg. uznania ) panierujemy w jajku i bułce tartej smażymy i gotowe . Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 23.01.2013 19:17
bardzo fajny przepis
SylwiaMagdaSabin 23.01.2013 19:09
prosty przepis
SylwiaMagdaSabin 23.01.2013 19:09
prosty przepis
gosia56 23.01.2013 18:31
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak