kotleciki z mieszanki warzywnej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    10 dkg
  • mieszanka warzywna

    2 filiżanki
  • jajko

    3 sztuki
  • masło

    5 dkg
  • woda

    1 i 1/4 szklanki
  • utarty ser

    3 łyżki
  • olej do smażenia

  • natka pietruszki

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

przygotowuję ciasto ptysiowe. mieszankę warzywną duszę na wolnym ogniu, dolewając szklankę wody, aż odparuje. Mieszam ser z przyprawami, warzywami i ciastem. ciasto wałkuję na grubośc 1,5 cm, odstawiam na kilka godzin, kroję w prostokąty. Kawałki ciasta panieruję w jajku i bułce tartej i smażę z obu stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewka1978 18.08.2012 22:16
ciekawy pomysł
sznycel 18.08.2012 22:13
ciasto ptysiowe : 1 szklanka mleka, 1 szklanka wody, 5 dkg masła, 15 dkg mąki, 3 jajka, sól gotuję wodę z mlekiem i masłem, solę,a gdy wrze, zdejmuję z ognia. Dodaję przesianą mąkę, ucieram wszystko. Garnek stawiam na ogniu, wybijam ciasto, aż zacznie odstawac od ścianek garczka. Zdejmuję z ognia, odstawiam do schłodzenia. Wbijam pojedynczo jajka, ciągle ucierając.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat