Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 duża
  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól

  • pieprz

  • tłuszcz do smażenia

  • warzywa

    2 torebki
  • kasza jęczmienna

    2 torebki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotleciki z kaszy jęczmiennej foto
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Dokładnie odcedzamy. Przekładamy do miski. Dodajemy posiekaną i przesmażoną cebulę.
Krok 2 - Kotleciki z kaszy jęczmiennej foto
Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy jajko. Wyrabiamy masę.
Krok 3 - Kotleciki z kaszy jęczmiennej foto
Formujemy zgrabne kotlety. Obtaczamy w bułce tartej.
Krok 4 - Kotleciki z kaszy jęczmiennej foto
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podajemy z surówką i sosem.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Łukasz15 18.01.2014 18:07
Smaczne kotleciki
Bernadeta1 22.11.2013 11:15
lubię takie kotleciki
ONY_za_kare 18.10.2013 11:04
fajne kotleciki :)
Alex_M 14.10.2013 11:36
robiłam kiedys placuszki z tej kaszy to i kotlety muszą być pyszne :)
caralajna 09.10.2013 07:48
smaczne :)
nogawkuchni 06.10.2013 08:54
Bardzo lubię i sama także często robię takie bezmięsne kotleciki,Twoje wyglądają bardzo apetycznie i z pewnością są pyszne.
Janina 06.10.2013 07:58
Smaczne i zdrowe kotlety;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat