Kotleciki z kalafiora

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 sztuka
  • cebula biała

    1 sztuka
  • jajka

    6 sztuka
  • ocet 10 %

    dz smaku
  • cukier drobny

    do smaku
  • tłuszcz do smażenia

    100 gram
  • bułka tarta

    150 gram
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • przyprawy sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Kalafiora umyć, zanużyc w lekko zakwaszonej octem wodzie.
2. Zalać wrzącą, osoloną wodą z dodatkiem cukrui ugotować, a nastepnie drono posiekać.
3.Cebulę pokroic w drobna kostkę, usmażyc. Połączyc z kalafiorem, trzema jajkami, połową bułki tartej i przyprawami
4.Uformować kotlety, posypać mąką.
Panierować w rozmąconych, pozostałych jajkach i pozostałej bułce tartej.
Usmażyc z obu stron na złoty kolor na silnie rozgrzanym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 22.01.2013 13:44
super;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat