Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z jajecznicy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt.
bułka 4 szt./małe
mleko 1 szklanka
sól i pieprz do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
szczypiorek 2 łyżeczki/posiekany
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
masło klarowane do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z jajecznicy

Wykonanie:
Jedno jajko rozbełtać z mlekiem, przyprawami, zalać pokrojone bułeczki. W między czasie usmażyć jajecznicę z 4 jajek na maśle i połączyć z odciśniętymi bułeczkami. Dodać posiekany szczypiorek, przyprawić w razie potrzeby i wyrobić dokładnie ręką masę. Formować na dłoni kotleciki, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym maśle klarowanym z obu stron na złoty kolor. Super smakują z sosem majonezowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 08.04.2017 20:34
pyszne kotleciki
w mojej kuchni 08.04.2017 00:25
pyszne danie do zjedzenia i fajny pomysł na jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak