Kotleciki z dorsza z sosem koperkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szalotka

    1
  • jajko

    1
  • otręby owsiane

    2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku

  • olej do smażenia

  • filet z dorsza

    60 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dorsza myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Wyciągam ewentualne ości i wraz cebula i bułką mielę w maszynce do mięsa. Do zmielonych składników dodaje jajko i otręby oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszam aby powstała zwarta masa. Formuję małe kotleciki, które obtaczam w bułce tartej i smażę na mocno rozgrzanej patelni przesmarowanej oliwą.
Podaję polane sosem koperkowym na bazie beszamelu, młodymi ziemniaczkami ze szczypiorkiem i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 17.06.2013 11:56
smaczna taka rybka
Janina 17.06.2013 08:02
Ciekawy przepis
msmors 17.06.2013 07:42
fajny przepis
LoLa 17.06.2013 06:59
super obiadek tylko zajadać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat