Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z ciecierzycy i szpinaku

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca puszka
szpinak świeży 100 g
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
kumin 1 łyżeczka
sól
mąka 1 łyżka
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z ciecierzycy i szpinaku

Odsączona ciecierzycę, kumin, sól i paprykę miksujemy na gładką masę.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i całe ząbki czosnku (lekko rozgniecione) i blanszujemy szpinak. Następnie kroimy, dodajemy do masy z ciecierzycy razem z mąką, mieszamy, formujemy małe podłużne kotleciki, odstawiamy do lodówki na 10 minut.
Gotowe kotleciki smażymy na oleju, następnie odsączamy nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.
Kotleciki podajemy z dipem jogurowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pyszota 12.08.2013 21:02
ciekawe kotleciki
Konczi 12.08.2013 20:39
coś dla mnie, super
iwi 12.08.2013 20:02
Ciekawy smak
gosia56 12.08.2013 19:52
napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak