Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z bobu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 1 kg
ząbek czosnku 1 szt.
cebula 1 szt.
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z bobu

Bób umyć, ugotować z solą. Odcedzić, wystudzić, zemleć w maszynce. Czosnek posiekać, cebulę pokroić w drobną kostkę. Do masy dodać czosnek, cebulę, drobno posiekany koperek oraz przyprawy. Wymieszać, podgrzać na parze, mieszając, aby nie dopuścić do przypalenia (w celu odparowania wody). Z masy uformować kuleczki (wielkości orzecha włoskiego) i smażyć na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak