kotleciki z białej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    700g
  • mąka

    30gka
  • jaja

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • tłuszcz do smażenia

  • sól, cukier, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kapuste rozkroić na 4 czeci i zalać wrzaca woda z dodatkiem cukru i soli. Gotować. Wyjąć z wody, odsaczyć, wystudzić, wyciac głąb, posypać pieprzem i mąką. Panierowac w jajach i bułce tartej. Usmazyc na zlotawy kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 08.01.2011 00:10
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat