Kotleciki porosołowe z ciecierzycą

Kotleciki porosołowe z ciecierzycą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka ugotowana

    2 sztuki z rosołu
  • pietruszka

    1 sztuka z rosołu
  • seler

    1/2 sztuki z rosołu
  • mięso

    200-300 gram z rosołu
  • ciecierzyca ugotowana

    2 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1 łyżeczka posiekanej
  • sól i pieprz

    do smaku
  • papryka słodka

    1 łyżeczka wędzonej
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Warzywa i mięso z rosołu odcedzić. Dokładnie zmielić na maszynce do mięsa. Wcześniej ugotowaną ciecierzycę również zmielić w maszynce. Do zmielonych warzyw i ciecierzycy dodać jajko, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszać.

Formować kotlety i smażyć na maśle klarowanym z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat