Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki porosołowe z ciecierzycą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka ugotowana 2 sztuki z rosołu
pietruszka 1 sztuka z rosołu
seler 1/2 sztuki z rosołu
mięso 200-300 gram z rosołu
ciecierzyca ugotowana 2 szklanki
jajko 1 sztuka
natka pietruszki 1 łyżeczka posiekanej
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka wędzonej
ząbki czosnku 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki porosołowe z ciecierzycą

Warzywa i mięso z rosołu odcedzić. Dokładnie zmielić na maszynce do mięsa. Wcześniej ugotowaną ciecierzycę również zmielić w maszynce. Do zmielonych warzyw i ciecierzycy dodać jajko, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszać.

Formować kotlety i smażyć na maśle klarowanym z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak