Kotleciki na warzywach w tajskim stylu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fllet z kurczaka

    4 połówki
  • mleko kokosowe

    165 ml
  • kapusta biała

    pół
  • marchewka

    1
  • por (biała część)

    1 mała szt.
  • pieczarki

    4 szt.
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • mąka

    1 łyżeczka
  • olej

    4 łyżki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • sól, pieprz,curry

    do smaku
  • jajko

    do smaku
  • Imbir mielony Prymat

    pół łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety pokroić na mniejsze kawałki, jeżeli są zbyt grube lekko rozbić. Włożyć do miski wlać 1 łyżkę sosu sojowego, dodać pieprz, curry i ostrą paprykę oraz szczyptę soli. Następnie opruszyć mąką i zanurzyć w roztrzepanym jajku. Smażyć na połowie oleju na złoty kolor. Kapustę poszatkować a resztę warzyw pokroić \"na zapałkę \". Na reszcie oleju usmażyć pół łyżeczki imbiru, następnie dodać warzywa i doprawić sosem sojowym pieprzem i ostrą papryką. Chwilę smażyć następnie dodać mleko kokosowe i dusić do miękkości. Podawać z małymi ziemniaczkami z koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnes1410 12.11.2010 10:06
Aby było mniej słodkie polecam dodać mleko kokosowe light.
Agnes1410 12.11.2010 10:06
polecam ,bardzo ciekawy smak warzyw na początku lekko słodki zaskakuje delikatną ostrością imbiru i papryki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat