Kotleciki na kukurydzy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 gram
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    100 gram
  • olej

    4 łyzki
  • kukurydza konserwowa

    300 gram
  • masło

    50 gram
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodać jajko i przyprawy,mieszać do jednolitej masy i formować nieduże kotlety.Każdy kotlet obtoczyć w bulce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu z kazdej strony.Kukurydzę osączyć z zalewy i smażyć krótko na rozgrzanym maśle.rumiane kotlety ułożyć na kukurydzy i od razu podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 16.04.2014 08:15
fajny przepis
IlonaAlbertos 04.02.2014 21:37
Apetyczne są.
IKrakowianka 15.12.2013 14:58
fajne danie
Seba 04.08.2013 00:54
Smaczne danie
Bernadeta1 01.04.2013 18:01
smacznie wygląda
Wacław 30.03.2013 10:06
pyszne danie,fajny pomysł z ta kukurydzą
Ada-Gaba 26.03.2013 06:52
bardzo apetyczne danie
Ewelina38 07.01.2013 09:33
pyszne kotleciki, kukurydzę też bardzo lubię :)
Iwusia 03.11.2012 11:22
smakowity kotlecik
Bożena13 08.08.2012 15:35
bardzo ciekawy pomysł dania;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat