Kotleciki musztardowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka podwójny

    1 szt.
  • mleko

    1/3 szklanki
  • musztarda

    3 łyżki
  • ser żółty

    20 dag
  • mąka

    4 łyżki
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1 łyżka
  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Musztardę wymieszać z mlekiem- odstawić. Następnie zetrzeć ser i wymieszać z mąką. Mięso opłukać, pokroić, natrzeć przyprawą, obtaczać w musztardzie i panierować w serze. Formę posmarować tłuszczem, ułożyć mięso i piec przez 30 minut w temperaturze 190 stopni na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat