Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mielone z cebulką marynowaną

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 40 dag
bułka pszenna 1 szt
jajko 1 szt
papryczka chili 1/2 szt
cebulka marynowana 1/3 szkl
pieprz do smaku
majonez 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
przyprawa uniwersalna Kucharek 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Porada

Podawać z pieczywem lub ziemniakami, sosem i surówką.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mielone z cebulką marynowaną

Kroki postępowania

1
Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć, połączyć z mielonym mięsem.
Krok 1 - Kotleciki mielone z cebulką marynowaną  foto
2
Dodać jajko, i bardzo drobno posiekaną papryczką,
Krok 2 - Kotleciki mielone z cebulką marynowaną  foto
3
Następnie dodać pokrojoną na ćwiartki cebulę i świeżo mielony pieprz.
Krok 3 - Kotleciki mielone z cebulką marynowaną  foto
4
Połączyć z majonezem, zmiażdżonym czosnkiem i pozostałymi przyprawami.
Krok 4 - Kotleciki mielone z cebulką marynowaną  foto
5
Dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej.
Krok 5 - Kotleciki mielone z cebulką marynowaną  foto
6
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Krok 6 - Kotleciki mielone z cebulką marynowaną  foto
7
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 7 - Kotleciki mielone z cebulką marynowaną  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak