Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mielone

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
cebula 1 duża
jajko
olej do smażenia
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mielone

Kroki postępowania

1
Cebule obrać i pokroić w kostkę. na patelni rozgrzać olej i cebulę podsmażyć soląc i pieprząc do smaku. Przestudzić. Do mięsa mielonego dodać cebulę, jajko, trochę tartej bułki, przyprawy i wyrobić ręka na gładka masę.
Krok 1 - Kotleciki mielone foto
2
Z mięsa formować niewielkie kulki, a następnie obtoczyć je w tartej bułce.
Krok 2 - Kotleciki mielone foto
3
Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotleciki po kilka minut z obu stron.
Krok 3 - Kotleciki mielone foto
4
Smakują same, z pieczywem lub ziemniakami.
Krok 4 - Kotleciki mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 31.01.2014 09:29
klasyka na talerzu, to lubie
cooleczka 23.01.2014 15:23
bardzo lubię do kanapek, do bułki
berys18 22.01.2014 19:50
ładne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak