Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki marynowane

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 80 dkg
olej 1/3 szkl
Kucharek przyprawa do potraw
Zioła prowansalskie suszone Prymat
cebula
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki marynowane

Kroki postępowania

1
Umytego i osuszonego kotleta kroimy na grubsze plasterki. Dajemy na talerzyk i polewamy oliwą. Następnie oprószamy kucharkiem i ziołami prowansalskimi z wszystkich stron. Odstawiamy do lodówki na 12 godzin.
Krok 1 - Kotleciki marynowane foto
2
Zamarynowane mięsko smażymy na rozgrzanej patelni razem z cebulką.
Krok 2 - Kotleciki marynowane foto
3
Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości na wolnym ogniu.
Krok 3 - Kotleciki marynowane foto
4
Na koniec robimy zawiesinę z mąki i wody. Doprowadzamy do wrzenia i mieszamy, aby sos zgęstniał.
Krok 4 - Kotleciki marynowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 27.10.2013 14:11
smaczny przepis :)
teresa18 09.10.2013 18:32
apetyczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak