Kotleciki marynowane

Kotleciki marynowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    80 dkg
  • olej

    1/3 szkl
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • cebula

  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kotleciki marynowane

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotleciki marynowane foto
Umytego i osuszonego kotleta kroimy na grubsze plasterki. Dajemy na talerzyk i polewamy oliwą. Następnie oprószamy kucharkiem i ziołami prowansalskimi z wszystkich stron. Odstawiamy do lodówki na 12 godzin.
Krok 2 - Kotleciki marynowane foto
Zamarynowane mięsko smażymy na rozgrzanej patelni razem z cebulką.
Krok 3 - Kotleciki marynowane foto
Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości na wolnym ogniu.
Krok 4 - Kotleciki marynowane foto
Na koniec robimy zawiesinę z mąki i wody. Doprowadzamy do wrzenia i mieszamy, aby sos zgęstniał.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

adelajda 27.10.2013 14:11
smaczny przepis :)
teresa18 09.10.2013 18:32
apetyczne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat