Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki jajeczne

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 5 szt
jajko 1 szt
cebula 1 szt
chleb czerstwy 1 kromka
koperek 2 łyżki
sól i pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat do ponierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki jajeczne

Pieczarki pokroić i podsmażyć do odparowania wody. Cebulę zeszklić. Jajka zetrzeć na tarce o grubym oczku, dodać pieczarki, cebulę, koperek i surowe jajko. Chleb namoczyć, odcisnąć i dodać do masy jajecznej. Całość doprawić sola i pieprzem i dokładnie wymieszać. Z masy formować kotleciki i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. U mnie z gotowanymi ziemniaczkami i surówką z sałaty i rzodkiewki. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak