Kotleciki jajeczne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowane ziemniaki

    2 sztuki
  • szynka

    2 plasterki
  • ser żółty

    2 plasterki
  • koperek

    odrobina
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • rzodkiewka

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    łyżka
  • jajko

    sztuka
  • jajko ugotowane na twardo

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

+ bułka tarta do obtoczenia


Ziemniaki i jajka ścieramy na tarce. Szynkę, rzodkiewkę i ser kroimy w kosteczkę. Wszystko ze sobą łączymy, dodajemy przyprawy, bułkę tartą, koperek, wbijamy jajko i wyrabiamy rękami. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agunesu 17.07.2012 21:26
znalam te kotlety ale ten przepis jest o wiele lepszy:) super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat