Kotleciki drobiowe z kurkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone drobiowe

    400 g
  • kurki

    350 g
  • cebula

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    100 g
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej

    do smażenia
  • jajka

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurki obgotować w wywarze na rosół około 15 minut,osączyć i pokroić.Dodać do mielonego.Ząbki czosnku zmiażdżyć.Cebulę obrać i pokroić w kostkę,a następnie zeszklić na patelni i dodać do mięsa,dodać jajko,doprawić do smaku solą i pieprzem.Dodać zmiażdżony czosnek.Wszystko wymieszać.Formować mielone,obtaczać w jajku i bułce,smażyć na rozgrzanym oleju.Smażyć na rumiano z obu stron.Podawać z ziemniakami.Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
m1monika 04.08.2011 19:30
super danie
Ania67 16.07.2011 08:55
rewelacyjne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat