Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki drobiowe a la gołąbki z pieczarkami i serem żółtym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 500 g
pieczarki 20 dag
cebula 1 duża
ryż 100 g
ser żółty 100 g
kapusta włoska 1/4
jajko 2 małe
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki drobiowe a la gołąbki z pieczarkami i serem żółtym

Mięso przełożyć do miski.
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki drobno pokroić, podsmażyć. Kapustę drobno poszatkować i również podsmażyć. Ser zetrzeć na tarce. Cebule drobno posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać przyprawy i jajka, wymieszać. Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na oleju na złoto.
Smacznego :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 15.08.2016 12:35
Fajne kotlety :)
Bernadeta1 13.08.2016 10:46
bardzo smaczne kotlety
misia123410 12.08.2016 20:44
Jakie pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak