Kotleciki cebulowe z pieczarkami

Kotleciki cebulowe z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Kotlety

  • kotlety schabowe

    4 szt
  • cebula

    1,5 szt
  • mleko 3,2%

    1,5 szkl
  • przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • papryka ostra Prymat

    1 szczypta
  • tłuszcz do smażenia

  • mąka pszenna

    do panierki
  • bułka tarta

    do panierki

Pieczarki z cebulką

  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    3 szt
  • tłuszcz do smażenia

  • przyprawa do potraw

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kotlety rozbić za pomocą tłuczka.
2. Cebulę pokroić w piórka, dodać do mleka. Dodać wegetę, pieprz i ostra paprykę, wrzucić schabowe. Włożyć do lodówki na ok 4-5h.
3. Po upływie 4-5h schabowe opanierować w mące, jajku i bułce tartej.
4. Kotleciki usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
5. Cebulę pokroić w grubą kostkę, przesmażyć kilka minut, dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, smażyć do miękkości, przyprawić do smaku jarzynką, solą i pieprzem.
6. Kotleciki podawać polane pieczarkami z cebulką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

29.12.2015 09:58
smaczne urozmaicenie schabowego

anka1988

07.02.2015 21:36
dziękuję, inna wersja tradycyjnego schabowego :)

Pani Domu

30.01.2015 20:48
bardzo dobry obiad

dodi

30.01.2015 11:17
super jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat