Koszyczki z mortadeli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mortadela

  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • zimniak

    1-2 sztuki
  • przyprawa do zimniaków

  • sól do smaku

  • zielony groszek

  • cebula czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Koszyczki z mortadeli foto
Paprykę pokroić w małe słupki, cebule w kostkę i razem podsmażyć na łyżce masła, dodać zielony groszek zalać wodą i ducić aż groszek będzie miękki i woda odparuje.
Krok 2 - Koszyczki z mortadeli foto
Zimniaki obrać zetrzeć na dużych oczkach i smażyć na oleju posypać przyprawą do ziemniaków. Gdy się usmażą dodać do groszku i papryki razem wymieszać doprawić do smaku solą.
Krok 3 - Koszyczki z mortadeli foto
Mortadelę pokroić w plastry o grubości ok 0,5 cm oprószyć papryką i usmażyć . Mortadela podczas smażenia się wybrzuszy.
Krok 4 - Koszyczki z mortadeli foto
Na usmażoną mortadelę wkładać warzywny farsz. Udekorować listkami bazylii.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 07.03.2014 10:36
super propozycja
EmciaPichci 11.01.2014 09:31
ciekawy pomysł :)
karolina1869 13.09.2013 21:21
super a na jutro mam akurat martadele
Renata22 03.07.2013 15:51
jak to ładnie wygląda!;)
Bernadeta1 10.05.2013 11:22
wygląda bardzo smacznie
marta1221 07.05.2013 13:31
świetnie wyglądają. i zapewne tak samo smakują :)
w mojej kuchni 26.04.2013 15:06
dobre smaki z moradelą
Papryczka 26.04.2013 14:35
fajne danie
Olga_SK 26.04.2013 10:21
intrygujące :) i jakie ładne
leonowie 26.04.2013 10:18
Mortadeli nie jadłam jakieś 15 lat:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat