Kostka jabłkowa na karmelu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    3 szt
  • oliwa

    2 łyzki
  • masło

    2 łyżki
  • cukier

    3 łyzki
  • cynamon

    1/2 łyżeczki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzewamy masło i oliwę, na to dajemy cukier i czekamy kilka minut, aż się skarmelizuje. Wrzucamy pokrojone w kostkę jabłka, solimy do smaku i smażymy kilka minut.Doskonała do pieczonego mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 29.01.2014 14:34
świetny dodatek do mięs
romanrafal 29.12.2013 18:58
fajny pomysł,smaczne
ana00 14.10.2012 10:47
ciekawe ;)
barbara11561 27.09.2012 21:35
pyszne
Pola5 11.12.2011 21:31
ciekawy dodatek do obiadu :-)
Wacław 29.11.2011 12:40
fajny,pyszny przepis !
gosia47-47 28.11.2011 07:13
super
stokrotka 27.11.2011 22:09
mniam....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat