Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kostka jabłkowa na karmelu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 szt
oliwa 2 łyzki
masło 2 łyżki
cukier 3 łyzki
cynamon 1/2 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kostka jabłkowa na karmelu

Na patelni rozgrzewamy masło i oliwę, na to dajemy cukier i czekamy kilka minut, aż się skarmelizuje. Wrzucamy pokrojone w kostkę jabłka, solimy do smaku i smażymy kilka minut.Doskonała do pieczonego mięsa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 29.01.2014 14:34
świetny dodatek do mięs
romanrafal
romanrafal 29.12.2013 18:58
fajny pomysł,smaczne
ana00 14.10.2012 10:47
ciekawe ;)
barbara11561 27.09.2012 21:35
pyszne
Pola5 11.12.2011 21:31
ciekawy dodatek do obiadu :-)
Wacław 29.11.2011 12:40
fajny,pyszny przepis !
gosia47-47 28.11.2011 07:13
super
stokrotka 27.11.2011 22:09
mniam....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak