Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kosteczki dyniowe w occie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 2 kg
ocet 1 szklanka
woda 5 szklanek
cukier 10-12 łyżek
sól 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kosteczki dyniowe w occie

Dynię obrać ze skóry, pozbawić nasion i włókien ze środka, pokroić w kostkę ok 1cmx1cm. Ułożyć w słoikach. Przygotować zalewę: zagotować wodę, dodać cukier, ocet, sól, goździki. Zagotować. Gorącą zalewą zalać dynię w słoikach. Wytrzeć brzegi słoików, zakręcić. Pasteryzować na mokro ok 10minut. Wyjąć słoiki, odstawić do góry dnem. Jak wystygną wynieść do piwnicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 10.12.2013 16:35
Warto mieć takie w domu
Adam/ZUB3R 23.10.2013 10:57
smaczna dynia
adelajda 15.09.2013 12:01
ja jadłam kiedyś taką dynię była super :)
Dorota59 12.06.2013 21:18
mam zamiar zrobić w tym roku
Granita 14.04.2013 00:00
przydają się szczególnie podczas długiej zimy
RenataZ-et 01.03.2013 21:04
bardzo fajny pomysł z tą dynią :)
IwonaKa 06.02.2013 13:42
świetna,lubie dynię w occie
pierniczkowo 14.01.2013 11:18
świetna do obiadu:)
Wacław 13.01.2013 11:07
extra przepis,pycha
Zdzisław 12.01.2013 19:47
lubię taką dynię do obiadu mięsnego
Alex_M 12.01.2013 19:21
taka dynia jest fajna jako przekaska do piwa, uzywam jej czasami do koreczkow. mozna tez zamiast ogorkow konserwowych do obiadu :)
parysek10 12.01.2013 18:29
ostatnio zrobiłam takie
Magula 12.01.2013 16:18
nigdy nie jadłam dyni, do czego dodajesz takie kosteczki??
Monika-twin 12.01.2013 14:55
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak