Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korzenne Pajacyki

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
miód sztuczny lub naturalny 15 dag
cukier 15 dag
jaja 2 szt.
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
Soda oczyszczona Prymat 1 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Korzenne Pajacyki

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Miód zrumienić z przyprawami. Wymieszać razem mąkę, miód, jaja, cukier oraz sodę zagęścić ciasto.
Krok 1 - Korzenne Pajacyki foto
2
Rozwałkować dosyć grubo i wycinać pajacyki.
Krok 2 - Korzenne Pajacyki foto
3
Układać je na wysmarowanej tłuszczem blaszce.
Krok 3 - Korzenne Pajacyki foto
4
Upiec w temp 190 stopni.
Krok 4 - Korzenne Pajacyki foto
5
Po ostudzeniu udekorować.
Krok 5 - Korzenne Pajacyki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna30 23.11.2013 22:38
Zapachniało świetami :)
Małgorzata9 23.11.2013 20:49
pyszne pajacyki
Izabela77 23.11.2013 20:26
cudowne pierniczki;)
agnieszka214 23.11.2013 17:22
pysznie swieta sie zblizaja
Jusiaa 23.11.2013 16:55
Super, fryzurkę mają idealna :)
gusia1000 23.11.2013 16:44
Za msc. będą już u wszystkich upieczone.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak