Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korzenna babka

2.0
(9)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
miód 3/4 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 lyzeczka
żółtko jajek 5
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 3 lyzki
masło 100 g
cukier puder 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Korzenna babka

Kroki postępowania

1

Ucieramy miękkie masło wraz z żółtkami i cukrem. Cały czas ucierając, dolewamy wolnym strumieniem płynny miód.

Krok 1 - Korzenna babka foto
2

W osobnej misce mieszamy mąkę z sodą oczyszczoną, dodajemy powoli taką mieszankę do utartej masy. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto (ciasto powinno mieć bardzo gęstą konsystencję).

Krok 2 - Korzenna babka foto
3

Ciasto wkładamy do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika i pieczemy około godziny.

Krok 3 - Korzenna babka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 20.02.2013 20:29
świetnie się prezentuje
Monika58 19.02.2013 18:59
ale pysznie wygląda :)
MAR3STA 19.02.2013 18:43
już czuję ten zapach
paulina2157 19.02.2013 18:43
lubię takie korzenne ciasta i ich zapach:)
aginaa 19.02.2013 18:28
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak