Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KORNISZONY

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki
małe cebulki
marchewka
ziele angielskie
chrzan
czosnek
Gorczyca biała cała Prymat
koper
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
Zalewa:
ocet 1/2 l.
cukier 6 łyżek
woda 2 l.
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: KORNISZONY

Na dno słoika układamy koper, czosnek, marchewkę pokrojoną, trochę korzenia chrzanu, ziarenka gorczycy, ziele angielskie. Układamy warstwę ogórków. Dodajemy cebulkę, kilka plasterków marchewki. Znów warstwę ogórków. Na wierch ponownie koper. Zalewamy ostudzoną zalewą. Pasteryzujemy około 15 min. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 06.02.2011 15:30
uwielbiam - i do obiadku, i na kanapkę
Monika193
Monika193 06.02.2011 15:30
uwielbiam - i do obiadku, i na kanapkę
MAR3STA 21.01.2011 16:01
lubie takie ogórki;)
IlajEM 11.01.2011 23:54
ALe ogórasy!! Palce lizać
Margo1 17.11.2010 09:43
smaczne są często daje do obiadu
Anna169Hosz 15.11.2010 06:38
Dobry pomysł z tymi małymi cebulkami.
accee 12.11.2010 17:26
Wygląda wyśmienicie!!
Natalia/tubisiek 12.11.2010 14:29
świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak