KORNISZONY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

  • małe cebulki

  • marchewka

  • ziele angielskie

  • chrzan

  • czosnek

  • Gorczyca biała cała Prymat

  • koper

  • pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Zalewa:

  • ocet

    1/2 l.
  • cukier

    6 łyżek
  • woda

    2 l.
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na dno słoika układamy koper, czosnek, marchewkę pokrojoną, trochę korzenia chrzanu, ziarenka gorczycy, ziele angielskie. Układamy warstwę ogórków. Dodajemy cebulkę, kilka plasterków marchewki. Znów warstwę ogórków. Na wierch ponownie koper. Zalewamy ostudzoną zalewą. Pasteryzujemy około 15 min. Smacznego !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika193 06.02.2011 15:30
uwielbiam - i do obiadku, i na kanapkę
Monika193 06.02.2011 15:30
uwielbiam - i do obiadku, i na kanapkę
MAR3STA 21.01.2011 16:01
lubie takie ogórki;)
IlajEM 11.01.2011 23:54
ALe ogórasy!! Palce lizać
Margo1 17.11.2010 09:43
smaczne są często daje do obiadu
Anna169Hosz 15.11.2010 06:38
Dobry pomysł z tymi małymi cebulkami.
accee 12.11.2010 17:26
Wygląda wyśmienicie!!
Natalia/tubisiek 12.11.2010 14:29
świetne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat