Przepis i sposób przygotowania na: Korniszony
Przygotować zalewę. Wodę zagotować z przyprawami, a na koniec wlać ocet i wszystko zagotować. Przygotowaną zalewą zalać ogórki w słoikach i zakręcić.
Pasteryzować 15-20 min.
ogórki | |
marchewka | 1 szt |
cebula | 1 szt |
nasiona kopru | |
Zalewa: | |
woda | 2,5 szkl |
cukier | 1 łyżka |
sól | 1 łyżeczka |
ziele angielskie | 4 szt |
pieprz ziarnisty | 6 szt |
ocet 10 % | 3/4 szkl |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: