Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korniszony

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
nasiona kopru
Zalewa:
woda 2,5 szkl
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
ziele angielskie 4 szt
pieprz ziarnisty 6 szt
ocet 10 % 3/4 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Korniszony

Ogórki moczyć w zimnej wodzie 30 min. W tym czasie przygotować słoiki. Do każdego słoika wrzucić po kilka plasterków obranej i umytej marchewki, plasterek cebuli, małą gałązkę nasion kopru oraz kilkanaście ziarenek gorczycy. Następnie ogórki układać w słoikach.
Przygotować zalewę. Wodę zagotować z przyprawami, a na koniec wlać ocet i wszystko zagotować. Przygotowaną zalewą zalać ogórki w słoikach i zakręcić.
Pasteryzować 15-20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.05.2014 00:11
Robię tak.
JOANNA16 01.08.2013 08:07
też takie robię, lubię korniszony
Milena87 31.07.2013 21:35
uwielbiam korniszony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak