Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korniszony

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 1 kg
marchew 1
cebula 1
pieprz kilka ziarenek
czosnek kilka ząbków
sól 40 gram
ocet 10 % 1/4 szklanki
woda 2,5 szklanki
pietruszka zielona kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Korniszony

Kroki postępowania

1
Ogórki myjemy, parzymy. Zasalamy i zostawiamy na kilka godzin pod przykryciem. Płuczemy.
Krok 1 - Korniszony foto
2
Układamy ciasno w słoikach razem z pokrojoną i obraną marchewką, obranym czosnkiem, natką pietruszki, cebulą.
Krok 2 - Korniszony foto
3
Przygotowujemy zalewę: mięszamy wodę z solą, octem, litkiem laurowym i pieprzem. Zalewamy ogórki, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 5 min.
Krok 3 - Korniszony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 05.12.2012 19:13
ekstra
treonina 17.08.2012 13:58
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak