korki śledziowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    3 sztuki
  • ogórek konserwowy

    1 sztuka
  • jaja

    2 sztuki
  • cebula

    12 krążków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymoczyć śledzie przez noc, zdjąć z nich skórkę, odfiletować od kręgosłupa, obrać z ości i każdy filet przeciąć na pól wzdłuż. Każdy pasek filetu zawinąć ciasno w rulon. Jaja ugotować na twardo, obrać, pokroić na 12 krążków. Ogórka i cebule pokroić na 12 talarków. Na tacy układać korki śledziowe: na krążek ogórka ułożyć krążek cebuli i na to stojąco korek ze śledzia i na to krążek jajka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat