Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

korki śledziowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 3 sztuki
ogórek konserwowy 1 sztuka
jaja 2 sztuki
cebula 12 krążków

Przepis i sposób przygotowania na: korki śledziowe

Wymoczyć śledzie przez noc, zdjąć z nich skórkę, odfiletować od kręgosłupa, obrać z ości i każdy filet przeciąć na pól wzdłuż. Każdy pasek filetu zawinąć ciasno w rulon. Jaja ugotować na twardo, obrać, pokroić na 12 krążków. Ogórka i cebule pokroić na 12 talarków. Na tacy układać korki śledziowe: na krążek ogórka ułożyć krążek cebuli i na to stojąco korek ze śledzia i na to krążek jajka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak