Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki śledziowe wg Patrycji

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 5 sztuk
cebula biała 150 g
olej roślinny 80 ml
cukier 5 g
koncentrat pomidorowy 3,5 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 5 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki śledziowe wg Patrycji

Kroki postępowania

1
Płaty śledziowe umyj pod bieżącą wodą, wrzuć do pojemnika wypełnionego wodą i namaczaj.
Cebulkę obierz.
Przygotuj rondelek do duszenia cebuli.
Krok 1 - Koreczki  śledziowe wg Patrycji foto
2
Obraną cebulę posiekaj w piórka, zalej olejem i dodaj cukier. Duś na małym ogniu.
Gdy cebula odrobinę zmięknie dodaj koncentrat pomidorowy, a także ziele angielskie i liście laurowe.
Krok 2 - Koreczki  śledziowe wg Patrycji foto
3
Całość duś, aż cebula będzie zupełnie miękka. Sos dopraw do smaku pieprzem i ewentualnie octem.
Krok 3 - Koreczki  śledziowe wg Patrycji foto
4
Płaty śledziowe wyjmij z wody i osusz za pomocą ręcznika papierowego.
Na każdym układaj ciepły sos cebulowo - pomidorowy.
Krok 4 - Koreczki  śledziowe wg Patrycji foto
5
Płaty śledziowe z sosem formuj w koreczki i spinaj za pomocą dwóch wykałaczek. Całość polej sosem, który pozostał. Koreczki najlepiej przygotować kilka dni przez podaniem.
Krok 5 - Koreczki  śledziowe wg Patrycji foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 25.11.2015 16:07
Pyszne śledziki :)
Pani Domu 13.10.2015 09:40
wyglądają bardzo smacznie
2milutka 12.10.2015 16:33
lubię takie śledziki :)
GOSIA18 12.10.2015 15:39
Takiego śledzika poproszę!!!
pajbek 12.10.2015 15:24
Takie lubię :-)
Czarnula666 12.10.2015 15:13
Pyszny śledzik ;)
agaK. 12.10.2015 14:44
Ale fajnie się prezentuje:)
pestka 12.10.2015 13:07
smaczny śledzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak