Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki śledziowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej rzepakowy 1 szklanka
cukier do smaku
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
cebula 1 sztuka
matijasy 4 płaty
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki śledziowe

Śledzie należy dobrze wymoczyć, a następnie podzielić na sześć części każdy z płatów. Cebulę kroimy w cienkie piórka u smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do niej paprykę w proszku, przyprawy i
koncentrat. Wszystko razem podduszamy. Przecedzamy przez sitko. Sos odstawiamy do ostygnięcia, a tak otrzymaną cebulą faszerujemy każdy z kawałków śledzika i zwijamy.
Spinamy je wykałaczką. Układamy w słoiku i zalewamy pomidorową marynatą. Najlepsze są na drugi dzień, kiedy się dobrze zmaserują.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.04.2014 00:29
Lubię to jeść.
sara11 08.03.2014 21:24
śledziki to ja lubię :-)
Madziela 28.02.2014 11:59
zrobie je na imieniny :)
Lampencjo 04.06.2013 10:00
pyszną są koreczki
iwi 03.06.2013 23:28
Supcio smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak