Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

koreczki sledziowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek kiszony
2 sztuki
śledzie
4 sztuki
papryka
1 sztuka
pieprz
Sklep Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
olej
0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: koreczki sledziowe

Śledzie wymoczyć przez noc w wodzie, oczyścić z ości i skóry. Śledzia pokroić na większe części, np.. tak by z każdej połowy płata powstały 4 części. Każdą część posypać pieprzem i gorczycą. Ogórki pokroić w paski i paprykę także. Na płat śledzia wkładamy ogórka i paprykę i zawijamy w rulonik następnie spinamy wykałaczką. gdy ogórek i papryka wystają poza boki śledzia odcinamy ich nadmiar. Tak przygotowane śledzie przełożyć do słoika i zalać olejem trzymać przez jakiś czas w lodówce zakręcone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak