koreczki sledziowe

koreczki sledziowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek kiszony

    2 sztuki
  • śledzie

    4 sztuki
  • papryka

    1 sztuka
  • pieprz

  • Gorczyca biała cała Prymat

  • olej

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania koreczki sledziowe

Śledzie wymoczyć przez noc w wodzie, oczyścić z ości i skóry. Śledzia pokroić na większe części, np.. tak by z każdej połowy płata powstały 4 części. Każdą część posypać pieprzem i gorczycą. Ogórki pokroić w paski i paprykę także. Na płat śledzia wkładamy ogórka i paprykę i zawijamy w rulonik następnie spinamy wykałaczką. gdy ogórek i papryka wystają poza boki śledzia odcinamy ich nadmiar. Tak przygotowane śledzie przełożyć do słoika i zalać olejem trzymać przez jakiś czas w lodówce zakręcone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat