Koreańskie bulgogi

Koreańskie bulgogi

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    500 gram
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • marynata

    300 ml
  • cebula

    2 sztuki
  • grzyby mun

    1 opakowanie
  • makaron ryżowy

    1 opakowanie
  • olej do smażenia

  • szczypiorek

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Koreańskie bulgogi foto
Wołowinę kroję w cienkie paski zalewam marynatą do bulgogów i wstawiam do lodówki na 12 godzin.
Krok 2 - Koreańskie bulgogi foto
Cebulę kroję w piórka i podsmażam.
Krok 3 - Koreańskie bulgogi foto
Równocześnie na drugiej patelni na rozgrzanym oleju smażę mięso.
Krok 4 - Koreańskie bulgogi foto
Do cebuli dodaję pokrojoną paprykę oraz podsmażoną wołowinę.
Krok 5 - Koreańskie bulgogi foto
Całość duszę z grzybami mun.
Krok 6 - Koreańskie bulgogi foto
Bulgogi podaję na makaronie ryżowym i posypuję posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

02.07.2017 22:57
Ciekawe danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat