Kopytka z twarogiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • twaróg

    30 dag
  • mąka

    3/4 szklanka
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kopytka z twarogiem foto
Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, przeciskamy przez praskę lub po prostu dusimy tłuczkiem do ziemniaków. Studzimy. Do ziemniaków dodajemy obie mąki.
Krok 2 - Kopytka z twarogiem foto
Dodajemy twaróg, jajko, przyprawy.
Krok 3 - Kopytka z twarogiem foto
Zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy i kroimy ostrym nożem niewielkie kopytka. Gotujemy w osolonej wodzie 2 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Odcedzamy, podajemy z masełkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat