kopytka z sosem

kopytka z sosem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniak

    1 kg
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    0,5 kg
  • woda

    3 litru
  • sól

    1 łyżka
  • żeberka

    0,5 kg
  • ziele angielskie

    4 sztuki
  • liść laurowy

    4 sztuki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • cebula

    1 mała
  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

gotujemy ziemniaki najlepiej wcześniejszego dnia, ziemniaki mielimy przez maszynkę. mielone ziemniaki kładziemy na stolnicy dodajemy jedno jajko i powoli mąkę i gnieciemy aż ciasto będzie dobrze sie odklejać od rąk gdy ciasto będzie gotowe odkroić kawałek ciasta i wałkujemy wałeczki i kroimy kawałki o średnicy 1,5 cm. jak wszystko będzie gotowe wkładamy do gorącej wody posolonej gotujemy aż wypłyną na wierzch. wyciągamy sitkiem.żeberka umyć pokroić przyprawić papryka solą i pieprzem i smażyć na rozgrzanej patelni smażyć aż się przyrumieni potem włożyć do do graczka zalać wodą cebulę obrać pokroić przysmażyć na złoty kolor dodać do sosu dać przyprawy liść laurowy i gotować aż mięso będzie miękkie na sam koniec zagęścić mąką i śmietaną i doprawić do smaku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ppaulina

02.02.2014 19:51
pychotka :))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat