Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z mąki gryczanej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
mąka pszenna 1 szkl
mąka gryczana 1 szkl
jajko 1
sól 1/2 łyżczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z mąki gryczanej

Ziemniaki obieramy i gotujemy. Wystudzone przeciskamy przez praskę. Dodajemy mąkę, jajko, sól. Wyrabiamy na jednolitą masę. Rolujemy wałek o grubości 4,5 cm i tniemy na ukośne paski. Wrzucamy do wrzącej wody. Gotujemy 3 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 13.10.2013 21:31
bardzo dobre
Henryka2 12.06.2013 17:22
Na 0,5kg ziemniaków 2 szklanki mąki, ciekawe jaką to ma konsystencję. Szkoda,że nie ma zdjęcia.
SmacznaPyza 12.06.2013 15:27
kopytka to są z ziemniaków z dodatkiem mąki - a tutaj nawet dwóch więc tytuł mylący

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak