Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z koperkiem suszonym

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka wrocławska 1,5 szklanki
sól
jajko 1 sztuka
Koperek suszony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z koperkiem suszonym

Kroki postępowania

1
Ziemniaki należy obrać, umyć i ugotować. Zrobiłam to poprzedniego dnia i nie musiałam czekać aż ostygną. Do miski przełożyłam ziemniaki i zblenderowałam je. Dodałam mąkę, sól, jajko, koperek i wyrabiałam ciasto ręką.
Krok 1 - Kopytka z koperkiem suszonym foto
2
Na stolnicy formowałam wałeczki i kroiłam je na mniejsze paski.
Krok 2 - Kopytka z koperkiem suszonym foto
3
W garnku zagotowałam wodę i pomału wkładałam kopytka. Gotowałam około 2 minuty po wypłynięciu ich na wierzch.
Krok 3 - Kopytka z koperkiem suszonym foto
4
Gotowe kopytka ;-)
Krok 4 - Kopytka z koperkiem suszonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 08.03.2013 21:14
pyszne kopytka,smaczne i syte
IwonaKa 07.02.2013 11:19
bardzo lubię kopytka
ONY_za_kare 04.02.2013 13:33
pychota!
Alex_M 04.02.2013 11:57
uwielbiam!!
Bernadeta1 04.02.2013 00:39
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak