Kopytka z kaszy jaglanej

Kopytka z kaszy jaglanej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • woda

    1 szklanka
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 szklanka
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • jajko

    3 sztuki
  • żółty ser starty

    3 pikantny
  • kasza jaglana

    400 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kopytka z kaszy jaglanej

Kaszę jaglaną, przelac wodą i ugotowac na mleku z wodą z dodatkiem masła i soli. Po ugotowaniu ostudzic i przemielic. Do kaszy dodac jajka, mąkę i mąkę ziemniaczaną, starty ser oran natkę. Wyrobic gładkie ciasto i uformowac kopytka podsypując mąką. Ugotowac ja tradycyjne kopytka i podawac z pikantnym sosem np. grzybowym i surówkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (29)

kome 10.04.2011 23:40
fajny przepis
szajba2 02.04.2011 14:32
może być całkiem smacznie
Grazyna0211 20.03.2011 14:59
kopytka inaczej-super!
szalonamariolka 21.02.2011 23:55
pyszności
daria899 20.02.2011 20:26
super
eli82 12.02.2011 18:54
super
stokrotka 12.02.2011 14:12
mniam
Magdalena80 07.02.2011 18:37
mniam mniam:)
Misiakova 03.02.2011 08:41
Ten przepis mnie zainspirował do stworzenia nadziewanych cygar z kaszy :)
Barbara55 26.01.2011 16:04
mogą być dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat