Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z ciasta ziemniaczanego

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1.5 kg.
mąka pszenna 45 dag.
jajko 2 szt.
mąka ziemniaczana 5 dag.
sól, pieprz do smaku
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z ciasta ziemniaczanego

Kroki postępowania

1
Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.Odcedzone mielimy w maszynce.Dodajemy do nich jajka,mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz sól i pieprz.Wyrabiamy ciasto.Następnie dzielimy na części i formujemy wałki.
Krok 1 - Kopytka z ciasta ziemniaczanego foto
2
Każdy wałek kroimy na ukośne kawałki.
Krok 2 - Kopytka z ciasta ziemniaczanego foto
3
Gotujemy we wrzącej,osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
Krok 3 - Kopytka z ciasta ziemniaczanego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 30.06.2013 20:44
swietne jedzonko
teresa18 15.04.2013 19:08
też dodaję trochę maki ziemniaczanej
pajbek 24.02.2013 20:45
Lubię kopytka :-)
SmacznaPyza 23.02.2013 20:11
a mogą być kopytka z innego ciasta ?
David 23.02.2013 12:39
i do tego sos pieczarkowy, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak