Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka babci

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 5 łyżek
mąka pszenna 1 szkl
jajko 2 szt
sól
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka babci

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Jeszcze ciepłe przepuścić przepuścić przez maszynkę lub przez praskę. Wyłożyć na stolnicę posypaną mąką. Dodać mąkę,jajka i wymieszać. Wyrobić ciasto. Formować wałki i kroić skośnie w poprzek na równe kawałki. Gotować w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 14.04.2016 14:36
bardzo lubię kopytka
paula191919 13.01.2016 14:00
najlepsze na świecie!
Jagódka77 18.01.2015 13:20
lubię kopytka
Ela15 02.12.2014 10:58
świetne kopytka
malina 07.09.2013 10:04
lubię takie kopytka z sosem mięsnym
izapozdro 27.02.2013 20:05
kopytka lubię ale te na zdjęciu to chyba nie są własnej roboty tylko kupne, no chyba że ktoś ma takie zdolności manualne
Kasia35 27.02.2013 13:31
bardzo je lubię ale niestety rzadko je jem :(
monisia1977 26.02.2013 07:08
pycha
Adam/ZUB3R 25.02.2013 21:55
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak