KOPYTKA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    1 kg
  • mąka pszenna

    15 dag
  • mąka ziemniaczana

    5 dag
  • sól

    szczypta
  • olej

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy jajka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wyrabiamy ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy w rulonik i spłaszczamy. Kroimy romby jednakowej wielkości.
Gotujemy w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia.

Możemy podawać pocukrowane i polane masłem lub okrasić bułką tartą zmieszaną z masłem i cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 19.01.2012 15:17
dobre sa z sosem
kielcok1 05.12.2011 16:01
mniam ,bardzo lubię a najlepiej smakują z sosem
agata1722 02.07.2011 17:38
pycha
rakow2 27.04.2011 15:56
dobre
IZABELA29 04.08.2010 07:32
zawsze pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat