Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
ziemniaki 300 g
sól 2 łyżeczki
jajko 1 szt
woda 3 litry
boczek wędzony 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać ,ugotować w osolonej wodzie.
Krok 1 - Kopytka foto
2
Ugnieść ,ostudzić i wyłożyć na stolnicę .Dodać jajko ,sól do smaku
Krok 2 - Kopytka foto
3
Przesianą mąkę
Krok 3 - Kopytka foto
4
Zagnieść ciasto
Krok 4 - Kopytka foto
5
Z ciasta zrobić wałki
Krok 5 - Kopytka foto
6
Ucinać kawałki długości około 4 cm
Krok 6 - Kopytka foto
7
Wrzucać na wrzątek ,
Krok 7 - Kopytka foto
8
Gotować około 5 min. Wyjmować cedzakiem ,podawać okraszone stopionym boczkiem
Krok 8 - Kopytka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 02.10.2015 20:10
pyszne ,uwielbiam
Janina 02.10.2015 19:21
Bardzo lubimy;)
Ola1young 02.10.2015 14:36
moje ulubione :)
gosia561 02.10.2015 10:57
jak u mamy
pestka 02.10.2015 10:47
lubię taki obiadek
marzut 02.10.2015 10:33
pyszne danie
agnieszka214 01.10.2015 22:26
Moje ulubione danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak