Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

ziemniaki 80 dkg
mąka pszenna 30 dkg
jajko 1 szt
sól 1 łyżeczka
woda 4 litry

okrasa

boczek 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać ,opłukać.
Krok 1 - Kopytka foto
2
Ugotować w osolonej wodzie .
Krok 2 - Kopytka foto
3
Ziemniaki odlać i ugnieść.
Krok 3 - Kopytka foto
4
Wyłożyć na stolnicę, ostudzić.
Krok 4 - Kopytka foto
5
Dodać mąkę, sól, jajko.
Krok 5 - Kopytka foto
6
Składniki wymieszać na gładką masę.
Krok 6 - Kopytka foto
7
Ciasto podzielić na mniejsze porcje.
Krok 7 - Kopytka foto
8
Każdą zrolować na wałeczki i pokroić na długość około 4cm.
Krok 8 - Kopytka foto
9
Gotować dużej ilości posolonej wodzie 4 do 5 min
Krok 9 - Kopytka foto
10
Podawać okraszone stopionym boczkiem.
Krok 10 - Kopytka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 13.04.2015 16:21
mniam, smakowicie wyglądają)))
irenka 24.03.2015 20:06
pychotka,uwielbiam
joanna43 24.03.2015 19:39
uwielbiam takie smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak