Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kopytka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 1 kg
mąka pszenna 40 dkg
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jaja 2 sztuki
sól - szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: kopytka

Ugotowane, przestudzone ziemniaki przepuścić przez maszynkę. Dodać jajko, i obie mąki, dodać szczyptę soli, dokładnie wymieszać. Podzielić na części, Stolnicę/stół oprószyć mąką, toczyć podłużne wałeczki, grubości dwóch palców, kroić ukośne części. Wstawić pół dużego garnka wody, osolić. Na wrzącą wodę wrzucać kopytka, gotować ok. 3 minut od wypłynięcia kopytek na wierzch wody. Zarówno i te świeżo ugotowane kopytka, polane masłem, bądź odsmażane są pyszne. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.10.2012 00:33
pycha
Botwinka 11.10.2012 14:57
smaczne
Pietruszka 02.10.2012 13:30
bardzo lubię kopytka
malinka18 22.08.2012 13:40
dla mnie z masełkiem i z cukrem!pycha!!!
qrasnqleq 22.08.2012 13:08
super pomysł na obiad....i wspomnienie z dzieciństwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak